Pauwelspad

Home >> Activiteiten >> Wandelen >> Pauwelspad

Op 4 september 2022 hebben we we het Pauwelspad geopend, een rondwandeling van circa 33 km door de mooie natuur van Landschapspark Pauwels. De opening vond plaats bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand door de wethouders Rik Grashoff en Louis Laros van respectievelijk Tilburg en Loon op Zand. Meteen daarna konden de vele belangstellenden tijdens een wandeling kennismaken met een stukje van het Pauwelspad.

De route is ontwikkeld door actieve wandelliefhebbers van Stichting Nieuwe Warande, Stichting Het Witte Kasteel, Stichting Wandelnet en enkele enthousiaste individuen.

Je kunt de route in één keer lopen of in delen, eventueel met een overnachting. 
Je kunt bijvoorbeeld starten bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand.  Je wandelt dan door het bos naar de Pauwelshoeve en via het agrarisch gebied  van de Zwaluwenbunders en Nieuwe Warande naar het voormalige klooster Koningsoord in Berkel-Enschot. Daarna loop je langs de Leemkuilen naar landpark Assisië en vervolgens via Biezenmortel, De Brand en de Drunense Duinen weer terug naar Loon op Zand.

Je kunt ook op een andere plek beginnen. Er zijn drie startlocaties, die elk met de bus bereikbaar zijn. Daar zijn ook parkeerterreinen. De route is makkelijk te volgen doordat deze geheel is bewegwijzerd via wandelknooppunten.

We hebben een folder gemaakt met een kaart waarop de route en de knooppunt­nummers staan. De folder is verkrijgbaar bij onder meer de VVV’s, de omliggende horeca, bibliotheken en overnachtingsadressen. Je kunt de folder ook  downloaden  op de website van het Pauwelspad. Je kunt daar ook een gpx-bestand van de route downloaden voor gebruik in een navigatie-app op je mobiele telefoon.

Na de opening van het Pauwelspad is de werkgroep aan de slag gegaan met het maken van een aantal kortere ommetjes die aansluiten op het Pauwelspad, wandelingen van circa 3 tot 7 km. Ook deze zullen op de website komen te staan. En in de toekomst plaatsen we op de website bij de routes informatie over de natuur en de cultuurhistorie van het gebied waar je doorheen loopt. 

Als alles compleet is, hopen we een handzaam boekje te publiceren met de routes en alle verzamelde informatie.


Meer informatie via de volgende linken:

www.pauwelspad.nl

Pauwelspad op Facebook

Pauwelspad op Instagram