Opening Pauwelspad 

We hebben samen met anderen een nieuwe wandelroute ontwikkeld, het Pauwelspad.

De opening van het pad en een kennismakingswandeling vinden plaats bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand op zondag 4 september 2022 om 10 uur. De opening wordt verricht door de wethouders Rik Grashoff en Louis Laros,  van respectievelijk Tilburg en Loon op Zand. Meteen daarna start een rondwandeling van twee uur via Vijfhuizen en het Noorderbos tot ongeveer 12.15 uur. Daarna vindt de afsluiting plaats bij Het Witte Kasteel aan de Kasteellaan 17 in Loon op Zand.

Het Pauwelspad is een voornamelijk onverharde wandelroute van 34 km door het in ontwikkeling zijnde Landschapspark Pauwels. Het pad doorkruist een zeer afwisselend landschap.

De route is ontwikkeld door actieve wandelliefhebbers van Stichting Nieuwe Warande, Stichting Het Witte Kasteel, Stichting Wandelnet en enkele enthousiaste individuen.

Je kunt de route in één keer lopen of in delen, eventueel met een overnachting.

Je kunt bijvoorbeeld starten bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand.  Je wandelt dan door het bos naar de Pauwelshoeve en via het agrarisch gebied  van de Zwaluwenbunders en Nieuwe Warande naar het voormalige klooster Koningsoord in Berkel-Enschot. Daarna loop je langs de Leemkuilen naar landpark Assisië en vervolgens via Biezenmortel, De Brand en de Drunense Duinen weer terug naar Loon op Zand.

Je kunt ook op een andere plek beginnen. Er zijn drie startlocaties, die elk met de bus bereikbaar zijn. Daar zijn ook parkeerterreinen. De route is makkelijk te volgen doordat deze geheel is bewegwijzerd via wandelknooppunten.

Er verschijnt na de zomer een folder met een kaart waarop de route en de knooppunt­nummers staan. De folder zal verkrijgbaar zijn bij onder meer de VVV’s. De folder kan ook worden gedownload  op de website van het Pauwelspad die eveneens na de zomer het licht zal zien. Daar kan dan ook een gpx-bestand gedownload worden voor mensen die een navigatie-app op hun telefoon gebruiken.

Na de opening van het Pauwelspad gaan we aan de slag met het maken van een aantal kortere ommetjes langs de route, wandelingen van circa 3 tot 7 km. Ook deze zullen op de website komen te staan. Daarnaast plaatsen we in de toekomst op de website ook informatie over de natuur en de cultuurhistorie van het gebied. Als alles compleet is, hopen we  een handzaam boekje te publiceren met de routes en alle verzamelde informatie.

Meer informatie:

www.pauwelspad.nl

of de Facebookpagina Pauwelspad.

Gerelateerde berichten