26 mei weer een vroege vogelwandeling

Er is veel belangstelling voor de vogelwandelingen van Ad Kolen, daarom voor de derde week op rij een vroege vogelwandeling in het Noorderbos. 

Een paar krakeenden, vaste gasten en soms broedvogel in het Noorderbos

Kort na zonsopgang, om 6 uur ’s ochtends, gaan we op pad om de vogels te horen en te zien. In de eerste uren van de dag zijn veel vogels het meest actief om zich te laten horen tegenover partner en concurrent. Ze zijn ook vroeg bezig om voedsel te zoeken voor de broedende partner of de jongen die er al zijn. Kortom in de prille ochtend is er veel te beleven waar we van gaan genieten!

Even ten noorden van Tilburg is het Noorderbos aangelegd op de voormalige vloeivelden van de stad. Het is een gevarieerd gebied met oude en jonge bossen, graslandjes, beken, sloten en een flinke zandwinplas. De afwisseling in biotopen trekt vele verschillende soorten vogels aan.

Vogelkenner Ad Kolen inventariseert al jaren de vogels in het Noorderbos en is goed thuis in het gebied. Deze vogelexcursie is gericht op het zien en leren kennen van de aanwezige vogels. Gezamenlijk worden tijdens de wandeling de vogels bekeken, beluisterd en toegelicht. Daarnaast gaat het bij gelegenheid over de andere dieren en planten die we tegenkomen, of de sporen daarvan. Bij het cultuurhistorisch verleden van het gebied, wat nog duidelijk herkenbaar aanwezig is, zal af en toe stil gestaan worden.

De wandeling duurt ruim 2 uur en start vanaf het parkeerterrein aan de oostzijde van de Noorderplas, aan de Kalverstraat tussen de huisnummers 19 en 31 met de postcode 5011XK. 

Deze wandelingen worden in samenwerking met Vogelbescherming Nederland georganiseerd.
Klik hier voor aanmelden (verplicht) op de site van Vogelbescherming.

 Gepaste kleding (’s morgens vroeg kan het nog fris zijn), stevig schoeisel en een verrekijker zullen het kijkgenot verhogen. Maximaal 12 deelnemers. Verdere informatie: adkolen@kpnmail.nl

Kosten € 2,50 per persoon (bijdrage aan onderzoeken naar flora & fauna) ter plaatste contant te voldoen.

Gerelateerde berichten

Vogelwandeling 5 mei

Voor allen die kennis willen maken met de natuur en het landschap van De Nieuwe Warande organiseert Stichting Nieuwe Warande een vogelwandeling door de Zwaluwenbunders

Lees verder »