Wie zijn wij?

 

De stichting is  opgericht door drie buurtbewoners. Inmiddels hebben we een kerngroep met meerdere bewoners van het gebied en de dorpen en wijken eromheen. We zijn mensen met kwaliteiten op allerlei gebieden: een ecoloog, een cultuurhistoricus, kenners van flora en fauna, wandelen, educatie en andere zaken die nodig zijn om ons werk te organiseren. Wat ons verbindt, is onze liefde voor het gebied en onze wens om het nog mooier en aangenamer te maken dan het al is.

Andrea Dekkers -Scheutjens, voorzitter van de Stichting Nieuwe Warande:

Ons doel is het gebied de biodiversiteit te verbeteren en aantrekkelijker te maken voor iedereen. Stad en Land samen te laten komen en genieten van deze omgeving.

Ik woon samen met mijn gezin met erg veel plezier in het gebied van de Nieuwe Warande.

In mijn vrije tijd ben ik conservator spinnen van het Natuurmuseum Brabant in Tilburg en doe ik onderzoek naar met name Nederlandse spinnen.

Margriet Schipper, secretaris van Stichting Nieuwe Warande:

De Nieuwe Warande ligt net op de rand van stad en platteland, met daardoor veel mogelijkheden, maar soms ook bedreigingen.

Ik woon in het gebied en heb daar een B&B. Ik probeer door mijn activiteiten bij de Stichting mijn woon- en werkomgeving een beetje mooier, biodiverser en aantrekkelijker te maken. Voor mij, maar ook voor al die mensen die rondom het gebied wonen. En ik wil iedereen graag uitnodigen om met ons mee te doen. Samen in de weer voor je eigen woonomgeving.

Lambert Winkelmolen, lid kerngroep:

Ik woon al jaren aan de rand van de Nieuwe Warande, in Berkel-Enschot, en heb het gebied leren kennen tijdens mijn regelmatige hardlooprondjes.

Als historicus en natuurliefhebber ging mijn interesse al snel wat verder dan alleen maar het op peil houden van mijn conditie. Onderzoek bracht een in alle opzichten interessante geschiedenis van het gebied aan het licht. Een uitdaging voor de toekomst is, om het verleden wat zichtbaarder te maken en de verdere ontwikkeling van het gebied hierop te laten aansluiten.

Ben Delbaere,lid kerngroep:

Als natuurliefhebber en ecoloog denk je niet meteen aan het gebied van de Nieuwe Warande. Toch heb ik er, als inwijkeling in Udenhout, sinds een aantal jaar bijzonder interesse voor.

Door de aanleg van het ommetje heb ik het gebied van dichtbij leren kennen. Er leeft meer spannends en moois dan je op het eerste gezicht zou denken. En vooral heeft het gebied veel potentie om een rijkere boerennatuur te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door ecologisch bermbeheer of het in ere herstellen van kleine landschapselementen. Daar wil ik vanuit de stichting graag aan bijdragen.

Kris van Weegberg, lid kerngroep:

Ik ben een fervent wandelaar en natuurliefhebber uit Tilburg-Noord en vind het heerlijk om vanuit mijn huis het buitengebied in te lopen. Daarom zet ik mij in om meer wandelpaden te creëren in onze omgeving en het buitengebied nog aantrekkelijker te maken.

Ik ben ook een fan van de natuurwerkdagen waarop we samen aan de slag gaan om landschapselementen zoals de poelen te onderhouden en zo nog beter tot hun recht te laten komen. Lekker samen aan de slag!